MET


Mihai Eminescu Trust

Mihai Eminescu Trust se dedică păstrării moștenirii locale și reînsuflețirii satelor și comunelor din Transilvania și Maramureș, două dintre cele mai autentice zone ale Europei.

Mihai Eminescu Trust România a fost înființată în anul 2000 și de atunci a derulat mai mult de 1.300 de proiecte de protejare și restaurare a patrimoniului istoric și cultural, implicându-se activ în revitalizarea satelor din Transilvania. Fidelă principiilor sale verificate în timp, Fundația este în prezent implicată în proiecte care urmăresc să îmbunătățească viața comunităților transilvănene, în acord cu valorile moștenite de la generațiile anterioare.

Pe de o parte, MET restaurează monumente istorice importante din Transilvania, reabilitează – cu ajutorul tehnicilor tradiționale – șuri și anexe gospodărești, renovează fațadele și acoperișurile unor case și clădiri aflate în proprietate privată și publică și identifică soluții ecologice pentru îmbunătățirea stilului de viață al locuitorilor.


Pe de altă parte, Fundația promovează dezvoltarea turismului cultural local, propune acțiuni care să conserve natura din zonă și susține reînvierea meșteșugurilor și meseriilor străvechi. MET este un partener ce dispune de un know-how valoros, pe care îl pune la dispoziția comunităților care doresc să își dezvolte mici afaceri, ajutându-le pe acestea să-și păstreze stilul de viață tradițional, în armonie cu natura și obiceiurile locului.

Implica-te!