Activitati

Proiectul se desfasoara pe parcursul a 36 de luni si cuprinde 9 activitati.


1. Managementul proiectului

Acest lucru însumează tot spectrul acțiunilor necesare implementării proiectului: administrație, coordonare, comunicare internă, monitorizare și raportare. Echipa de management a proiectului asigură îndeplinirea obiectivelor proiectului.

vezi mai jos galeria foto

2. Informare si comunicare

Ne asigurăm că mesajul proiectului este propagat corect și eficient la nivel local, regional, național și internațional. În plus, ne dorim să crească gradul de conștientizare al publicului larg în ceea ce privește importanța proiectului.

vezi mai jos galeria foto

3. Crearea spatiului comunitar

Reabilităm și transformăm o șură veche din sat într-un spațiu comunitar multifuncțional. Spațiul va fi reparat, recompartimentat și amenajat pentru a găzdui acțiuni comunitare și evenimente culturale într-un mediu prietenos. Un loc pe care comunitatea să îl dețină în comun.

vezi mai jos galeria foto

4. Infiintarea Clubului de activism civic SURA

Creștem cu pași siguri încrederea copiilor și tinerilor, implicându-i în activități de educație non-formală, jocuri și activități de cunoaștere și protejare a mediului înconjurător. Tot ei vor contribui practic la amenajarea unei grădini tematice și a unui teren de sport. Așa cum ne-au cerut ei.

vezi mai jos galeria foto

5. Program non-formal de educatie civica incluziva

Șura reabilitată în primul an de proiect își va deschide larg / cu prietenie porțile pentru întreaga generație tânără din sat. Plini de entuziasm, vom organiza în acest sens ateliere de educație civică cu tematică inspirațională: empowerment cultural, obiceiuri sănătoase pentru sine și mediu, stimă de sine, importanța implicării în comunitate. Cum vom face acest lucru? Prin povești, filme și desene animate, jocuri de rol, scenete și exerciții de introspecție, muzică, dans și mișcare. Și zâmbete largi. În tabăra de vară copiii vor recrea comunitatea unui sat și fiecare va primi o responsabilitate de „om mare”.

vezi mai jos galeria foto

6. Democratie la firul ierbii

Familiarizăm/Împrietenim locuitorii satului cu noțiuni legate de instituțiile publice locale, prin exerciții și simulări ale unor demersuri de exercitare a drepturilor cetățenești. Activitățile de voluntariat și vizitele la instituțiile locale întregesc seria de activități. Încurajăm comunitatea să treacă la acțiune.

vezi mai jos galeria foto
Implica-te!