In-clus. Ex-clus. Ultimul episod din campania noastra de advocacy.

Suntem astăzi la Episodul 8 – ultimul – din campania noastră de advocacy pentru incluziune socială, desfășurată în cadrul proiectului ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă Facem cunoștință cu doi oameni care se implică în comunitățile lor cu folos, în ceea ce privește incluziunea socială.
> 𝗢𝗿𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗜𝗿𝗶𝗺𝗶𝗮 este doctor în biologie și soția preotului ortodox din Boiu, comuna Albești. Acum 6 ani, împreună cu Vasilică Balogh, au pus bazele Clubului Copiilor din Boiu, organizând tabere, ieșiri în natură și vizite în cetate. A rezultat un ansamblu de copii premiat la 2 festivaluri de tradiții și de colinde în 2019. Toate costurile deplasărilor pentru copiii din familii defavorizate sunt suportate din bugetul personal și donații.
În pandemie, izolarea și lipsa accesului la servicii medicale a lovit puternic în comunitățile rurale, în special în rândul copiilor, persoanelor defavorizate și vârstnicilor. Astfel, la Casa Parohială a apărut atelierul ”Leacuri de la Boiu”, unde cei fără posibilități au găsit medicamente alopate și naturiste (multe din ele dăruite cu titlu gratuit celor aflați în nevoie, îndeosebi copiilor), tratamente pentru afecțiuni cronice, un cuvânt bun, posibilitatea de a le fi măsurate gratuit tensiunea, pulsul și saturația în oxigen.
Din 2022, la ”Leacuri de la Boiu” s-au format câteva serii de copii de la școala din Boiu în tainele căutării de surse de hrană în natură și ale recunoașterii și preparării plantelor medicinale din flora locală, contribuind la un grad mai mare de independență în comunitate și generând idei de afaceri locale în rândul tinerilor elevi.
Contact: oriana.irimia@gmail.com; Tel si WhatsApp 0728843190
Oriana Irimia
> 𝗩𝗼𝗹𝗸𝗲𝗿 𝗥𝗲𝗶𝘁𝗲𝗿 este inițiatorul festivalului ProEtnica, „un festival pe care nu îl organizez pentru mine, ci pentru o Românie normală”, așa cum a declarat el într-un interviu. Festivalul aduce unitate în diversitate, cum spun ei, și consolidează pacea interetnică într-o societate democratică.
„Am colaborat extraordinar de bine cu organizaţiile minorităţilor naţionale, am avut peste 800 de participanţi, peste 1.100 de cazări în timpul festivalului, am avut peste 50 de spectacole pe scena principală şi am avut o secţiune de agora nemaipomenită.” a spus inițiatorul priectului despre ediția din acest an a festivalului.
***
Participă la brainstorming-ul nostru virtual, în care ne propunem să găsim 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, inspirate din proiectele în care ești implicat. Meșterim la o colecție de 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, care vor apărea într-un ghid comun al mai multor ONG-uri și inițiative de incluziune socială. Notează ideea sau ideile tale într-un mesaj pe adresa de email: contact@mihaieminescutrust.ro, până pe data de 29 noiembrie, data la care se încheie campania noastră.
***
Pentru a crește impactul campaniei:
📤Ajută-ne cu un SHARE.
🎯Dă-ne un LIKE.
🗣Lasă-ne un COMMENT.
Proiectul din care face parte campania: ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!