In-clus. Ex-clus. Cand o silaba decide destine.

Episodul 2️⃣din 𝐈𝐧-𝐜𝐥𝐮𝐬. 𝐄𝐱-𝐜𝐥𝐮𝐬. 𝐂𝐚𝐧𝐝 𝐨 𝐬𝐢𝐥𝐚𝐛𝐚 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐞, campania noastră de advocacy care militează pentru incluziunea socială. În 14 noiembrie ne-am întâlnit deja cu 16 ONG-uri și alți reprezentanți cu inițiative lăudabile care sprijină acest demers. Am creionat o sumedenie de provocări și oportunități vis-a-vis de incluziunea socială din zona noastră, a Sighișoarei și a comunelor din jurul ei, însă aceste provocări și oportunități se întâmplă cu siguranță și în alte zone ale țării.
Idei și oportunitățile găsite de noi:
1. Copiii sunt catalizatori între părinții lor și ONG-urile care încearcă integrarea familiilor lor în comunitate.
2. Masa caldă – este un motiv întemeiat pentru care un număr mare de persoane răspunde afirmativ inițiativelor sociale.
3. Magazinul social cu prețuri modice, cupoanele pentru diferite reduceri, sunt alte două oportunități bune de luat în seamă.
4 Implicarea asistentului social și deschiderea autorităților locale sunt, la fel, importante și de neînlocuit.
Lista cu Provocări:
1. E cazul, sigur, să amintim de riscul de abandon școlar, dar și de fenomenul ne arată că sunt copii care nu știu să-l scrie pe „9” în clasa a IV-a.
2. Trebuie luat în calcul numărul mare de copii din comunitățile vulnerabile, fiecare având nevoie în parte de grijă, educație, atenție, iubire.
3. Procesul de incluziune socială este unul de lungă durată, iar cei care pornesc pe acest drum trebuie să dea dovadă de multă răbdare și consecvență. Nu renunțăm când dăm de obstacole ce par inițial de netrecut.
4. „Întreținerea” sărăciei e iarăși un punct sensibil. Ajutăm sau nu? Ce, cât, cum, pe cine, în ce măsură, astfel încât ajutorul să fie de un real folos, echitabil, sustenabil și apreciat de cel care îl primește.
> > > Cum stau lucrurile din punctul vostru de vedere? Care este perspectiva voastră, indiferent de calitatea în care vă poziționați?
Vedeți în comentarii episodul 1 din această campanie.
Participă la brainstorming-ul nostru virtual, în care ne propunem să găsim 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, inspirate din proiectele în care ești implicat. Meșterim la o colecție de 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, care vor apărea într-un ghid comun al mai multor ONG-uri și inițiative de incluziune socială. Notează ideea sau ideile tale într-un mesaj pe adresa de email: contact@mihaieminescutrust.ro, până pe data de 29 noiembrie, data la care se încheie campania noastră.
Pentru a crește impactul campaniei:
📤Ajută-ne cu un SHARE.
🎯Dă-ne un LIKE.
🗣Lasă-ne un COMMENT.
Proiectul din care face parte campania: ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă
Ne susține:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!