Episodul
Astăzi lansăm campania de advocacy 𝗜𝗻-𝗰𝗹𝘂𝘀. 𝗘𝘅-𝗰𝗹𝘂𝘀. 𝗖𝗮𝗻𝗱 𝗼 𝘀𝗶𝗹𝗮𝗯𝗮 𝗱𝗲𝗰𝗶𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗲., campanie desfășurată în cadrul proiectului: „ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă”.
Incluziunea socială este o parte din viețile noastre și ne afectează direct sau indirect pe noi toți. Fie că vorbim de Tanti Petruța, vecina noastră rămasă singură și fără niciun ajutor, ori de Camelia, doamna care e de mult timp șomeră și nu reușește să se reangajeze sau de David, un băiat rom tare isteț cu care vecinii lui nu se îndeamnă să se joace, pe motiv că are hainele vechi și nu foarte curate.
Incluziunea socială se referă la toate persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile: persoane cu dizabilități, cele care au un nivel scăzut de școlaritate, din zone marginalizate ori persoane aflate în perioada de reintegrare socială, persoane consumatoare de droguri sau victime ale traficului de ființe umane.
„In” sau ”Ex” – de care parte a baricadei ești?
La 14 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, rata riscului de sărăcie sau excluziune socială pentru categoria de vârstă de peste 65 de ani era de 33,9% în România, față de rata europeană de 18,7%. Dincolo de cifre și statistici, numere și calcule rigide, în spatele fiecărei date se află suflete care se frământă, suflete ca ale noastre. 84% dintre copiii care aveau părinți cu un nivel de educație scăzut se aflau în urmă cu trei ani, la risc de sărăcie sau excluziune socială, comparativ cu 5 din 100 de copii cu părinți cu nivel de educație ridicat (universitar și post-universitar).
𝓢𝓬𝓱𝓲𝓶𝓫𝓪𝓻𝓮𝓪 – 𝓹𝓸𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓪 𝓼𝓪𝓾 𝓭𝓸𝓪𝓻 𝓸 𝓿𝓸𝓻𝓫𝓪 𝓲𝓷 𝓿𝓪𝓷𝓽?
Pentru a crește impactul campaniei:
Ajută-ne cu un SHARE.
Dă-ne un LIKE.
Lasă-ne un COMMENT.