Vizite de studiu: ultima oprire – satul Alma Vii

Schimburile de experiență din cadrul proiectului au continuat la început de primăvară în satul Alma Vii. Grupul de locuitori din Archita care ne-a însoțit de această dată a vizitat biserica fortificată și a aflat cum ea a prins din nou viață, chiar dacă în sat nu mai locuiesc sași. Am vizitat împreună o casă de oaspeți nou-restaurată de Fundație și am cunoscut-o pe gazda Alexandra, care are grijă ca turiștii să se simtă mai ceva ca acasă. În final, seara s-a încheiat la Pensiunea Alma Via, unde o șură veche a fost transformată cu măiestrie într-un restaurant plin de personalitate. Ne-am reîntors acasă încărcați cu amintiri și idei de pus în practică.

Aceaste vizite de studiu fac parte din activitatea proiectului care se numește: Acțiuni de implicare în dezvoltarea economiei locale. Activitatea are ca scop dezvoltarea capacității locuitorilor satului Archita de a participa, sau iniția si administra o activitate economică, bazată, în principal, pe exploatarea durabilă a resurselor locale: umane, culturale și naturale.
În cadrul acestui program, echipa de management organizează schimburi de experienta cu structuri de economie sociala similare din zona si organizarea unor evenimente educational-culturale cu scopul de a oferi exemple de activitati generatoare de venituri, ce ar putea fi folosite pentru derularea de mici proiecte in comunitate.

***
Ne susțin:
#haide #ActiveCitizensFund
#Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!