Locuitori din Archita au vizitat satul Malancrav

Prinși peste măsură cu planificarea activităților din această primăvară și cu lucrul la ȘURĂ, să știți că nu v-am povestit! O facem acum! De curând am ajuns în cadrul proiectului cu un grup de locuitori din Archita în satul Mălâncrav, într-un schimb de experiență tare benefic! Am vizitat împreună locuri din sat și am aflat povestea restaurării Conacului APAFI de către fundația Mihai Eminescu Trust, am interacționat cu localnicii și am aflat cum două mâini dibace – ale doamnei meșteșugar Elena Pascu – dau naștere unor produse valoroase, apreciate de turiști din întreaga lume! Mulțumim pentru ospitalitate!

Aceaste vizite de studiu fac parte din activitatea proiectului care se numește: Acțiuni de implicare în dezvoltarea economiei locale. Activitatea are ca scop dezvoltarea capacității locuitorilor satului Archita de a participa, sau iniția si administra o activitate economică, bazată, în principal, pe exploatarea durabilă a resurselor locale: umane, culturale și naturale.
În cadrul acestui program, echipa de management organizează schimburi de experienta cu structuri de economie sociala similare din zona si organizarea unor evenimente educational-culturale cu scopul de a oferi exemple de activitati generatoare de venituri, ce ar putea fi folosite pentru derularea de mici proiecte in comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!