Ne-am intalnit in SURA Virtuala – Evenimentul online de prezentare a progresului de proiect

𝐒𝐔𝐑𝐀 𝐯𝐢𝐫𝐭𝐮𝐚𝐥𝐚 – 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 – 𝐅𝐢𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐒𝐔𝐑𝐈𝐈 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝐫𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚!
Pe 27 septembrie, de la 10:00 dimineața, am anunțat decurg lucrurile în proiectul nostru din Archita, ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă, în cadrul unui eveniment online plin de idei. Am povestit pe îndelete, împreună cu oameni implicați în proiect, voluntari, beneficiari și prieteni ai Fundației Mihai Eminescu Trust – noi, cei care implementăm proiectul – care este impactul său de până acum în comunitate. Am discutat relaxat cu și despre comunitatea satului și am luat parte la un brain-storming bine-venit despre alte modalități de implicare în proiect, dar și în afara lui. Am împărtășit experiențe și impresii, idei despre modalități blânde de abordare a temelor și conceptelor: incluziune, implicare civică, consolidarea comunității – comunitatea: nucleu de acțiune, voluntariat comunitar, egalitate de gen, grupuri țintă insuficient deservite, educație culturală, susținerea economiei sociale, fragmentarea comunității.

Pe lângă toate acestea, am povestit când preconizăm inaugurarea ȘURII și cum stăm cu terenul de sport și grădina tematică, parte a aceluiași proiect, și ce își doresc copiii din comunitate să găsească în ȘURĂ, când ea va fi gata, și am lansat invitația pentru Ziua Recoltei în Archita – pe 1 octombrie, activitate prin care țintim dezvoltarea economiei locale. Povestim cum și alții se pot implica după acest model. Tot atunci am explicat care sunt opțiunile de implicare în comunitate, în calitate de voluntar sau beneficiar al proiectului. Am anunțat pașii viitori din proiect: tabăra de educație civică, acțiuni de voluntariat, vizitele de studiu și restul de evenimente din Clubul ȘURA.

Întâlnirea nostră a fost transmisă LIVE pe pagina de FB a Fundației Mihai Eminescu Trust, marți, 27 septembrie, de la ora 10:00, iar înregistrarea întâlnirii poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/MihaiEminescuTrust/videos/1364755953930967

➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Site-ul proiectului este: https://www.sura-archita.ro/
Active Citizens Fund – Romania
#haide #ActiveCitizensFund
#Romania
#activecitizens
#EEANorwayGrants
🌱Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!