Cum a fost evenimentul Ziua Portilor Deschise la MET?

Noémi, colega noastră, pictează meticulos ultima literă cu roz din panoul de 𝗕𝘂𝗻-𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁!, însă foarte curând se aude zumzetul: primii participanți la atelierele planificate se pregătesc să intre în grădina fundației. Sunt copii din Sighișoara, veniți să ne descopere. Se așează chicotind la una dintre cele trei mese cu ateliere: la pictură, la confecționat brățări și brelocuri sau la meșterit din lut a magneților cu șuri și căsuțe. Suntem vizitați apoi de oameni de prin satele noastre ori de sighișoreni și de turiști. Poveștile oamenilor din satele în care suntem activi sunt prezente într-o mică galerie cu imagini, și mulți le descoperă cu uimire și apreciere deopotrivă. Așa ne-am lăsat cunoscuți și descoperiți într-o zi cu multe zâmbete și noi prietenii.
Și asta pentru că vinerea trecută, pe trei iunie, s-a întâmplat evenimentul 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐄𝐓, parte a proiectului @ȘURA-Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă.
Prin acest proiect, transpunem convingerea noastră că o societate este mult mai puternică când cetățenii săi sunt implicați activ în dezvoltarea comunităților lor. Obiectivul numărul unu al proiectului este clar: creșterea gradului de implicare a 100 de copii și tineri în activități de revitalizare a vieții comunitare.
În acest proiect există o componentă care pe noi ne ajută mult: Dezvoltarea organizațională și îmbunătățirea comunicării externe a activității Fundației noastre. În cadrul acestei activități am organizat și evenimentul Ziua Porților Deschise.

➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care beneficiază de o finanțare în valoare de 240.804 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Site-ul proiectului este: https://www.sura-archita.ro/

@acfromania
🌱Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!