Ridicam anexele Surii

Pas cu pas, șura și noua cameră tehnică prind contur.
Dar înainte să vă povestim mai multe, astăzi vă spunem povestea acestei șuri și a celorlalte șuri din sat. Șura este o piesă importantă a ansamblului gospodăriei. Avea rol de depozitare a fânului, a carului și a uneltelor și adăpostea animalele mari, caii și văcuțele. Este așezată pe latura opusă străzii, iar volumul ei care închide incinta gospodăriei urmează tradiția de construire a sașilor transilvăneni și o tradiție a locului: prezența șurilor amplasate îngemănate pe limita de exterior a gospodăriilor dând satului un aspect de fortificație.
 
Iar acum, transformăm acest spațiu într-un centru comunitar multifuncțional. Zilelea acestea realizăm cu spațiu tehnic de 5,46 mp, grup sanitar cu duș de 4,6 mp și un vestiar de 3,2 mp. Structura și acoperișul vor fi finalizate în câteva săptămâni, însă instalațiile vor fi realizate concomitent în toată șura. Acestea vor fi realizate pe structuri de lemn și izolate cu vată bazaltică din fibre de lemn sau cânepă.

➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care beneficiază de o finanțare în valoare de 240.804 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Site-ul proiectului este: https://www.sura-archita.ro/
Active Citizens Fund – Romania
#haide
#ActiveCitizensFund
#Romania
#activecitizens
#EEANorwayGrants
🌱Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!