9, 10 martie: S-a desfasurat cursul de strangere de fonduri din cadrul proiectului SURA

În 9 și 10 martie 2022, la sediul Fundației Mihai Eminescu Trust din Sighișoara, de pe strada Cojocarilor, la numărul 10, zece angajați și voluntari ai MET au fost instruiți în cadrul unui curs de formare în fundraising – strângere de fonduri. Cursul face parte din activitatea A.8. a proiectului: „Dezvoltare organizațională: Training de advocacy and fundraising”. Un domeniu în care echipa Fundației nu are experiență suficientă este domeniul de Fundraising – cel al strângerii de fonduriî, care în momentul de față se limitează la scrierea de cereri de finanțare și acceptarea de sume din donații private. Pentru a diversifica sursele de finanțare ale proiectelor MET, este necesară înțelegerea etapelor, acțiunilor de fundraising și ce conține un plan de fundraising. Această instruire a pregătit echipa MET pentru desfășurarea de campanii de strângere de fonduri sau încheierea unor parteneriate strategice în viitorul apropiat. Activitatea de instruire a echipei este complementară activității de îmbunătățire a comunicării externe, ambele activități având un caracter strategic și un impact pe termen lung.

Cursurile au avut 50% baza teoretică și 50% baza practică și au fost structurate pe două zile de curs intensiv.
Am învățat despre sursele de venit ale ONG-urilor și obiectivele de fundraising ale unui ONG, parte din strategia de fundraising. Trainerul s-a focusat totodată pe metode și instrumente de atragere de fonduri pentru ONG-uri, storytelling în atragerea de fonduri. Membrii echipei și voluntarii Fundației Mihai Eminescu Trust au aflat amănunte despre campania de atragere de fonduri. Trainingul a avut o structură personalizată și s-a lucrat focusat pe nevoile Fundației noastre.
 
➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care beneficiază de o finanțare în valoare de 240.804 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Site-ul proiectului este: https://www.sura-archita.ro/
@Active Citizens Fund – Romania
#haide
#ActiveCitizensFund
#Romania
#activecitizens
#EEANorwayGrants

🌱Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!