Curs de strangere de fonduri pentru echipa si voluntarii Fundatiei Mihai Eminescu Trust

În 9 și 10 martie 2022, la sediul Fundației Mihai Eminescu Trust din Sighișoara, de pe strada Cojocarilor, la numărul 10, zece angajați și voluntari ai MET vor fi instruiți în cadrul unui curs de formare în fundraising – strângere de fonduri. Cursul face parte din activitatea A.8. a proiectului: „Dezvoltare organizațională: Training de advocacy and fundraising”. 

 

Un domeniu în care echipa Fundației nu are experiență suficientă este domeniul de Fundraising – cel al strângerii de fonduriî, care în momentul de față se limitează la scrierea de cereri de finanțare și acceptarea de sume din donații private. Pentru a diversifica sursele de finanțare ale proiectelor MET, este necesară înțelegerea etapelor, acțiunilor de fundraising și ce conține un plan de fundraising. Organizarea unei instruiri în acest domeniu va pregăti echipa MET pentru desfășurarea de campanii de strângere de fonduri sau încheierea unor parteneriate strategice în viitorul apropiat.
 
Activitatea de instruire a echipei este complementară activității de îmbunătățire a comunicării externe, ambele activități având un caracter strategic și un impact pe termen lung.
Cursurile vor avea 50% baza teoretică și 50% baza practică, structurate pe două zile de curs intensiv. Vom învăța despre sursele de venit ale ONG-urilor și obiectivele de fundraising ale unui ONG, parte din strategia de fundraising. Trainerul se va focusa totodată pe metode și instrumente de atragere de fonduri pentru ONG-uri, storytelling în atragerea de fonduri. Membrii echipei și voluntarii Fundației Mihai Eminescu Trust vor afla amănunte despre campania de atragere de fonduri. Tematica va fi adaptată în funcție de gradul de pregătire al organizației, însă ceea ce este sigur este faptul că vom trece prin întreg ABC-ul strângerii de fonduri în România. Trainingul va avea o structură personalizată și vom lucra focusat pe nevoile Fundației noastre. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!