Atelierul 8 / Mestesuguri traditionale

Atelier 8️⃣/23.07.2021_𝙈𝙚𝙨𝙩𝙚𝙨𝙪𝙜𝙪𝙧𝙞 𝙩𝙧𝙖𝙙𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙚

Penultimul nostru atelier a fost poate cel mai practic de până acum și asta pentru că am avut-o ca invitat pe doamna Elena Pascu din satul Mălâncrav, din comuna Laslea, țesător tradițional. Venită în Archita împreună cu câteva ajutoare simpatice, doamna Elena le-a arătat participanților noștri cum arată un costum tradițional din județul Sibiu, care sunt componentele sale, Maria jucând rolul manechinului în acest caz, spre deliciul tuturor. Cei mici au făcut cunoștință cu punctele de cusătură și modelele pe etamină, ei realizând chiar semne de carte multicolore din acest material. Cei mai măricei au meșterit chiar ei mini covorașe din lână colorată. Toți s-au simțit minunat. Mulțumim frumos familiei Elena Si Ioan Pascu pentru implicare și ajutor.
Vezi aici alte cadre simpatice din timpul acestui atelier: >>> https://www.facebook.com/media/set?vanity=LaboratorSURA…
***
În lunile iunie și iulie, Fundația Mihai Eminescu Trust desfășoară în fiecare vineri, alături de voluntari inspiraționali, câte două ateliere de educație non-formală pentru elevii claselor I-IV și V-VIII, în vederea înscrierii în Clubul Civic „Șura”, care va fi lansat anul viitor. Mulțumim conducerii Școlii Vînători pentru deschiderea manifestată în buna organizare a acestor ateliere!

➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care beneficiază de o finanțare în valoare de 240.804 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă. * Working together for a green and competitive Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!