Atelierul 7 / Introducere in educatie financiara

16.07.2021_𝙄𝙣𝙩𝙧𝙤𝙙𝙪𝙘𝙚𝙧𝙚 𝙞̂𝙣 𝙚𝙙𝙪𝙘𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙛𝙞𝙣𝙖𝙣𝙘𝙞𝙖𝙧𝙖
La mijlocul lui iulie cel fierbinte am pus la cale un atelier tare interesant, pe care l-am intitulat așa: „Introducere în educație financiară”. Să știți că el a fost conceput alături de un nou voluntar tare implicat al Fundației noastre, Mihai Eminescu Trust, Cătălin, manager de sucursală de bancă. Lui îi mulțumim pentru conceptul atelierului și pentru asigurarea materialelor ajutătoare.
Practic, cum am lucrat? Împărțiți în două grupe de vârstă, ca și până acum, cu începere de la orele 10:30 și 11:30, am descoperit concepte legate de bani și educație economică și financiară. Practic putem spune că am lucrat paginile de început din primul nostru ABCdar bancar. Prin jocuri distractive, cei mici s-au familiarizat cu bancnotele și monedele din țara noastră și din alte țări, au estimat prețuri și au aflat cum, unde se produc banii și cum se stabilesc și ce includ prețurile finale ale produselor. Elevii claselor V-VIII au lucrat de această dată mult în echipe și perechi. Cu ei am vorbit despre buget, venituri, cheltuieli, planificarea finanțelor personale și familiale și i-am învățat cum arată și cum se completează o factură. În final, am pus în scenă o discuție imaginară în familie, în care fiecare membru a încercat să îi convingă pe ceilalți că dorința lui de cheltuială este cea mai importantă. Copiii au plecat încântați de activitățile realizate.
Găsești aici mai multe fotografii din timpul celui de-al șaptelea atelier: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=LaboratorSURA…
***
În lunile iunie și iulie, Fundația Mihai Eminescu Trust desfășoară în fiecare vineri, alături de voluntari inspiraționali, câte două ateliere de educație non-formală pentru elevii claselor I-IV și V-VIII, în vederea înscrierii în Clubul Civic „Șura”, care va fi lansat anul viitor. Mulțumim conducerii Școlii Vînători pentru deschiderea manifestată în buna organizare a acestor ateliere!

➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care beneficiază de o finanțare în valoare de 240.804 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă. * Working together for a green and competitive Europe.
Ar putea fi o imagine cu copil, stând în picioare şi interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Implica-te!