Atelierul 5 / Despre pasiuni

Atelier 5️⃣/02.07.2021 𝙋𝙖𝙨𝙞𝙪𝙣𝙞 𝙨𝙞 𝙝𝙤𝙗𝙗𝙮-𝙪𝙧𝙞
Pe 2 iulie participanții la atelierele noastre au avut ocazia să cunoască un practicant de Karate și un localnic din satul lor, pasionat de construcții din lemn. Și asta pentru că tematica întregului atelier a fost: 𝙋𝙖𝙨𝙞𝙪𝙣𝙞 𝙨𝙞 𝙝𝙤𝙗𝙗𝙮-𝙪𝙧𝙞.
🥋Printre jocuri și activități relaxante, micii noștri participanți au înțeles că, de fapt, Karate, înseamnă „disciplina mâinilor goale” și că, mai presus de toate, atacul este interzis. Cei mici au învățat cum trebuie poziționată centura de karate, au asistat la o demonstrație de KATA – serie de mișcări în karate, au învățat ce înseamnă KARATE DO, SENSEI, DOJO, KARATEGI, cum sunt împărțite nivelurile de dificultate în karate și că pot face această disciplină inclusiv aproape de ei, în Sighișoara.
🛷🛹În partea a doua a atelierului domnul Viorel din Archita le-a arătat copiilor construcțiile de lemn pe care le face din pasiune: printre ele micuții au remarcat surprinși și macheta bisericii fortificate din satul lor, realizată cu multă minuțiozitate. După prezentarea în sine în care am aflat că nu trebuie să investești mult ca să ai un astfel de hooby. Apoi, rând pe rând, copiii au încercat chiar ei să decupeze figurine în lemn la traforaj, iar câțiva dintre ei au plecat acasă cu obiectele făcute de ei: un brăduț sau un cap de maimuță zâmbitoare, un topor sau o seceră.
Partea practică a fost cel mai mult pe gustul copiilor. Vezi aici albumul foto al acestui atelier:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=LaboratorSURA…
***
În lunile iunie și iulie, Fundația Mihai Eminescu Trust desfășoară în fiecare vineri, alături de voluntari inspiraționali, câte două ateliere de educație non-formală pentru elevii claselor I-IV și V-VIII, în vederea înscrierii în Clubul Civic „Șura”, care va fi lansat anul viitor. Mulțumim conducerii Școlii Vînători pentru deschiderea manifestată în buna organizare a acestor ateliere!
➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care beneficiază de o finanțare în valoare de 240.804 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Active Citizens Fund – Romania
#haide
#ActiveCitizensFund
#Romania
#activecitizens
#EEANorwayGrants
Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă. * Working together for a green and competitive Europe.

Comments are closed.

Implica-te!