Atelierul 4 / Alegem o meserie

Atelier 4️⃣/25.06.2021
𝘼𝙡𝙚𝙜𝙚𝙢 𝙤 𝙢𝙚𝙨𝙚𝙧𝙞𝙚
Vinerea trecută ne-am ales, mai în joacă sau mai în serios, câte o meserie după bunul nostru plac! Mai bine zis au făcut asta cei 20 de copii care au participat la cel de-al patrulea atelier pe care Fundația Mihai Eminescu Trust l-a organizat în sat, în cadrul proiectului ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă. Urmează cele cinci ateliere din luna iulie!
Zidar, ospătăriță, cizmar, pompier, polițist, pictor, procuror, pescar ori pilot de avioane s-au numărat printre meseriile tare frumoase alese de micii noștri participanți la atelier. Tot ei au ales și restul de elemente necesare dobândirii acestor meserii: multă muncă, o facultate, autorizație, talent, curaj, îndrăzneală, clienți și câte și mai câte.
Și de această dată, bine reprezentate cu ocazia atelierului au fost buna-dispoziție, munca în echipă sau în perechi, concursurile cu premii și jocurile relaxante. Micuții sunt încurajați permanent cu blândețe să se exprime liber, să-și prezinte cu curaj ideile și opțiunile în fața tuturor și să răspundă afirmativ micilor provocări lansate de echipa Fundației responsabilă cu aceste ateliere.
Vinerea aceasta – 2 iulie 2021, de la ora 10:30 revenim în sat alături de alți voluntari pentru o nouă rundă de învățare activă, prin activități interactive.
Vezi aici albumul foto al acestui atelier:
***
În lunile iunie și iulie, Fundația Mihai Eminescu Trust desfășoară în fiecare vineri, alături de voluntari inspiraționali, câte două ateliere de educație non-formală pentru elevii claselor I-IV și V-VIII, în vederea înscrierii în Clubul Civic „Șura”, care va fi lansat anul viitor. Mulțumim conducerii Școlii Vînători pentru deschiderea manifestată în buna organizare a acestor ateliere!

➡️ Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care beneficiază de o finanțare în valoare de 240.804 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă. * Working together for a green and competitive Europe.

Comments are closed.

Implica-te!